Rådgivning och stöd

Vi erbjuder stöd och rådgivning för den som utsatts för diskriminering. Att få stöd och rådgivning från oss som privatperson är kostnadsfritt.

Du kan alltid vända dig till Rättighetscentrum Norrbotten om du upplever att du blivit utsatt för diskriminering. Vi kan ge dig råd och stöd genom att utreda om det du utsatts för kan vara diskriminering enligt lagen. Vi som arbetar på Rättighetscentrum Norrbotten har tystnadslöfte. Du som vänder dig till oss för stöd och hjälp med att tillvarata dina rättigheter kan därför känna dig trygg i att vi inte lämnar någon information vidare utan ditt godkännande. Eftersom vi inte är en myndighet omfattas vi inte heller av offentlighetsprincipen. Vi svarar på frågor om diskriminering och diskrimineringslagen. Mer information om diskriminering finns här.

Använd helst vårt formulär längre ner på denna sida för att kontakta oss för rådgivning. Du kan även ringa eller e-posta för att boka tid. Vi är inte alltid tillgängliga men du kan lämna meddelande så hör vi av oss. Vi tar inte emot besök för stöd och rådgivning utan bokning.

Våra kontaktuppgifter för tidsbokning och telefonrådgivning är:

Mer om vår stöd- och rådgivningsverksamhet, hur vi arbetar och vad du kan förvänta dig om du kontaktar oss i ett diskrimineringsärende kan du läsa i vår folder. Observera att PDF-filen är gjord för att skrivas ut dubbelsidigt och vikas.

Besöksfolder Rättighetscentrum Norrbotten

Besöksfoldern finns även på arabiska, dari, engelska och tigrinja.

Rådgivning i andra delar av landet

Det finns antidiskrimineringsbyråer i flera delar av landet, kontaktinformation hittar du här. Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en statlig myndighet som också ger rådgivning om diskriminering, se här.

Behandling av personuppgifter

​​​​​​​Vi behandlar endast de uppgifter som är nödvändiga för att vi ska kunna bistå med juridisk rådgivning och utredning. Vårt tystnadslöfte innebär att du kan känna dig trygg med att vi inte lämnar någon information vidare, utan ditt godkännande. Och dina personuppgifter raderas när ditt ärende avslutas.